beQpress
Pressmeddelanden
Chordate: Chordate och Severn Healthcare Technologies startar distributions-samarbete för Storbritannien och Irland 

Chordate och Severn Healthcare Technologies startar distributions-samarbete för Storbritannien och Irland

Kista, 14 augusti 2018. Severn Healthcare Technologies Ltd. ("Severn") och Chordate Medical Holding AB (publ) har genom Dotterbolaget Chordate Medical AB ("Chordate") träffat ett exklusivt distributionsavtal för försäljning av Chordates produkter i Storbritannien och Irland. Severn är ett av Storbritanniens mest snabbväxande medicintekniska distributörsbolag med tydligt fokus på Öron-Näsa-Halsmarknaden ("ÖNH").

"Vi har tidigare kommunicerat att vi initialt kommer rikta oss mot Norden, Storbritannien och Mellanöstern som är mogna marknader. Det är glädjande att vi nu kan öka närvaron i Storbritannien och Irland tillsammans med en stark aktör som Severn. Chordate har under längre tid fokuserat på Storbritannien, bland annat genom vår stora internationella rinit-studie där även tre brittiska universitetssjukhus är engagerade. Vi ser dock att marknaden bör kunna bearbetats betydligt mer aggressivt. Med Severn som partner får vi tillgång till erfarna personer från en starkare ÖNH-aktör, vilket vi bedömer ska ge oss förutsättningar att nå Chordates potential på de brittiska och irländska marknaderna", säger Anders Weilandt, VD för Chordate.

Överlämning till Severn kommer att ske under tredje kvartalet 2018.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Weilandt, VD
[email protected]
Telefon: +46 (0) 733 87 42 77

Information: Denna information är sådan information som Chordate Medical Holding AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 augusti 2018 kl. 08:30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Chordate Pressrelease 2018-08-14 Svenska.pdf

TILL REDAKTÖRERNA
Om Chordate
Chordate Medical Holding AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som under drygt tio år har utvecklat, patenterat och CE-märkt en ny behandlingsmetod för kronisk nästäppa genom nervstimulering. Bolaget säljer sitt produktsystem inklusive behandlingar via egen säljorganisation samt via distributörer till kliniker och sjukhus, som i sin tur behandlar patienterna. Läs mer på www.chordate.com. Mangold Fondkommission AB, tel.nr. +46 8 5030 1550, är bolagets mentor och likviditetsgarant på NGM Nordic MTF.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.