beQpress
Pressmeddelanden
Botnia Exploration: Bergmästaren beviljar förlängning av Stenberget nr 3 

Bergmästaren beviljar förlängning av Stenberget nr 3

Botnia Explorations ansökan om förlängning med 5 år av undersökningstillståndet Stenberget nr 3 har beviljats av bergmästaren och giltighetstiden är nu till och med den 21 november 2022. Detta innebär att Botnia Exploration nu fullt ut kan fokusera på uppstartsarbetet mot en lönsam guldgruva i Fäbodtjärn och Vargbäcken och samtidigt prospektera vidare i närliggande fyndigheter med ambitionen att utveckla ytterligare bearbetningskoncessioner i Vindelgransele.

- Detta är ett väldigt glädjande beslut då Stenberget nr 3 är vårt mest intressanta undersökningstillstånd med flertalet spännande fyndigheter som Fäbodliden A, Fäbodliden B, Fäbodliden C och Middagsberget. Stenberget nr 3 omsluter vår bearbetningskoncession Fäbodtjärn K nr 1 så det innebär att vi nu kan planera in undersökningsarbeten för att försöka påvisa att Fäbodtjärn kan utöka sina mineraltillgångar av guld, säger Thomas Ljung, VD Botnia Exploration.

Enligt minerallagen kan ett undersökningstillstånd som varit gällande i tio år, som Stenberget nr 3, förlängas med sammanlagt högst fem år om vidare undersökningar sannolikt kommer att leda till att bearbetningskoncession meddelas. Bergmästaren bedömer med hänsyn till den geologiska potentialen och Botnia Explorations prospekteringsresultat i området att med vidare undersökningar i området kan det sannolikt leda till att bearbetningskoncession kan meddelas.

- Vi tog för ett par veckor sedan beslutet att återkalla vår överklagan av Granselliden nr 3 med motiveringen att prioritera guldfyndigheterna Fäbodtjärn och Vargbäcken och de guldfyndigheter som ligger i anslutning till dessa. Därför känns det extra skönt att vi nu fått denna förlängning av Stenberget nr 3. Nu är alla viktiga tillstånd på plats och vi kan därmed sätta full fart för att öka våra guldtillgångar i området med fokus på att utveckla ytterligare bearbetningskoncessioner utöver Fäbodtjärn och Vargbäcken, avslutar Thomas Ljung, VD Botnia Exploration.

För ytterligare information kontakta:
Thomas Ljung, VD - Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 855 01 50
E-post: [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Botnia Exploration Pressrelease 2018-02-15.pdf

Denna information är insiderinformation som Botnia Exploration Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 februari 2018.

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North (BOTX). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.