beQpress
Pressmeddelanden
Vicore Pharma: Vicore Pharma har lämnat in ansökan om start av Fas II studie för idiopatisk lungfibros 

Vicore Pharma har lämnat in ansökan om start av Fas II studie för idiopatisk lungfibros

Vicore Pharma Holding (publ) (ticker: VICO) kan idag meddela att ansökan för att påbörja en Fas IIa studie i patienter med idiopatisk lungfibros har lämnats in till den brittiska läkemedelsmyndigheten MHRA.

Vicore Pharma har nu lämnat in sin ansökan till den brittiska myndigheten MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) för att starta en klinisk Fas IIa-studie med C21 för bolagets ledande indikation idiopatisk lungfibros (IPF). Vi räknar med ett besked på vår ansökan inom 60 dagar vilket är brukligt vid ansökningar till MHRA.

"Vi har nu nått en viktig milstolpe med den inlämnade ansökan för Fas IIa studien. Våra medarbetare har lagt ett stort arbete i att färdigställa dokumentation och ansökan. Nu inväntar utvärdering av ansökan i samarbete med myndigheten och våra kliniska partners" säger Per Jansson VD i Vicore Pharma.

Denna information är sådan information som Vicore Pharma Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 december 2017 kl. 14:00 .

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vicore Pharma Pressrelease 2017-12-22.pdf

Kort om Vicore Pharma Holding AB (publ) 
Vicore Pharma utvecklar läkemedelssubstanser som verkar genom AT2-receptorn. Bolagets läkemedelskandidat C21 riktar in sig mot att förbättra behandlingseffektiviteten för idiopatisk lungfibros, en ovanlig sjukdom för vilken C21 erhållit särläkemedelsstatus både i EU och USA. C21 utforskas vidare prekliniskt för ett antal sällsynta sjukdomar där AT2-receptorn spelar en viktig roll. Vicore Pharma är baserat i Astra Zenecas Bioventurehub i Mölndal. Bolagets aktie (VICO) är listad för handel på Nasdaq First North i Stockholm med Erik Penser Bank som Certified adviser. För ytterligare information se  www.vicorepharma.com

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.