beQpress
Pressmeddelanden
Nickel Mountain: Borrningarna i Orrbäcken är slutförda 

Borrningarna i Orrbäcken är slutförda

Som tidigare meddelat har Nickel Mountain Resources AB (publ) ('bolaget') genomfört ett borrprogram för att följa upp olika geofysiska anomalier på Orrbäckens nickelprojekt utanför Skellefteå i Västerbotten. Borrningarna har pågått under hösten men av tekniska orsaker så har takten varit låg och det har dröjt tills nu innan de har kunnat slutföras.

Målet med borrningarna har varit att undersöka några geofysiska anomalier som skulle kunna vara källan till den nickelmineraliserade blocksvans som finns i området. Samtliga prövade anomalier har förklarats men inga nickelkritiska bergarter har påträffats, anomalierna i fråga har orsakats av ställvis god mineralisering av magnetkis och små mängder grafit i metasedimentära bergarter.

Bolaget kommer nu att utvärdera resultaten och överväga eventuella framtida arbeten.

Göteborg 21 november 2017

För mer information kontakta Johan Sjöberg, VD, via telefon eller epost.

Johan Sjöberg:
Telefon 0708 341432
[email protected]

Denna information är insiderinformation som Nickel Mountain Resources AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 november 2017.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Nickel Mountain Pressrelease 2017-11-21.pdf

Aktsamhetsuppmaning:
Uttalanden och antaganden gjorda i bolagets informationsgivning med avseende på Nickel Mountain Resources ABs ("NMR") nuvarande planer, prognoser, strategier, tankar och övriga uttalanden som ej utgör historiska fakta är bedömningar eller s k "forward looking statements" om NMRs framtida verksamhet. Sådana bedömningar av framtiden inbegriper men är ej begränsade till uttalanden omfattande ord som "kan komma", "avser", "planerar", "förväntar", "uppskattar", "tror", "bedömer", "prognostiserar" och liknande uttryck. Sådana uttalanden reflekterar företagsledningens för NMR förväntningar och antaganden mot bakgrund av vid varje tillfälle tillgänglig information. Dessa uttalanden och förväntningar är föremål för ett stort antal risker och osäkerheter. Dessa, i sin tur, inbegriper men är ej begränsade till i) förändringar i den ekonomiska, legala och politiska miljön i de länder vari NMR har verksamhet, ii) förändringar i den geologiska informationen som finns tillgänglig vad avser av bolaget drivna projekt, iii) NMRs förmåga att kontinuerligt säkerställa tillräcklig finansiering för att bedriva sin verksamhet som en "going concern", iv) framgången vad avser koncernens deltagande, om överhuvudtaget, i olika intressebolag, joint ventures eller andra allianser, v) förändringar i råvarupriser, i synnerhet vad gäller nickel, olja eller gas. Mot bakgrund av de många risker och osäkerheter som existerar i varje projekt på ett tidigt stadium, kan den faktiska framtida utvecklingen för NMR komma att väsentligt avvika från den i bolagets informationsgivning förväntade. NMR påtar sig ingen ovillkorlig skyldighet att omedelbart uppdatera sådana framtidsbedömningar.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.