beQpress
Pressmeddelanden
Intuitive Aerial: Intuitive Aerial har fått en första order på bolagets nya NEWTON C från det japanska bolaget Sanwa 

Intuitive Aerial har fått en första order på bolagets nya NEWTON C från det japanska bolaget Sanwa

Intuitive Aerial AB lanserade den 2 juni det egenutvecklade kamera- stabiliseringshuvudet NEWTON C på branschmässan CineGear 2017 i Los Angeles. Produkten väckte stort intresse och har nu genererat en första order från det japanska bolaget Sanwa Pro Light.

Intuitive Aerials nya produktlinje NEWTON C är ett egenutvecklat marknadsanpassat stabiliseringshuvud för den professionella reklam- och spelfilmsbranschen.

Kunden, Sanwa Pro Light, är en del av Sanwa Group som etablerades i Japan 1955. Idag är bolaget en välrenommerad aktör och representant för Panavision i regionen. Sanwa kommer primärt att använda NEWTON C-systemet på kran- och bilapplikationer.

- Vi är mycket glada för att så snart efter lanseringen fått vår första order på vår nya produktlinje NEWTON C. Vi sätter stort värde på att beställningen kommer från ett så pass väletablerat bolag som dessutom opererar på en för oss ny och obearbetad marknad, säger Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial.

Årets CineGear-mässa besöktes av över 16 000 personer som på eller annat sätt arbetar inom filmbranschen. Vid Intuitive Aerials monter kunde man träffa representanter från bolaget samt se samtliga produkter. Ett flertal nya potentiella kundkontakter knöts som nu bearbetas.

- Vi märkte genast efter lanseringen att produkten uppskattades inom filmbranschen. Bland annat på grund av produktens höga systemprestanda, låga vikt och attraktiva pris, avslutar Robin Kahlbom.

Ordervärdet uppgår till 28 500 EUR.

Relaterad information:
Produktfilm NEWTON C: https://youtu.be/AJf05C86DHQ

2017-06-22

För mer information kontakta:
Robin Kahlbom, VD
[email protected]
+46 (0)73 070 32 02

Ina Nehr, Marknads- och Kommunikationsansvarig
[email protected]
+46 732 63 07 00

Denna information är sådan information Intuitive Aerial AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning samt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 Juni 2017 kl 08.30.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Intuitive Aerial Pressrelease 2017-06-22.pdf

Om Intuitive Aerial AB (publ)
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Med egenutvecklad teknik för kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik möjliggörs intuitivt filmande med stabil bild. Bolaget erbjuder NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud som kan användas på applikationer i rörelse, exempelvis på fordon, kranar- räls- och wiresystem. Systemet har använts i flera stora TV produktioner såsom Eurovision Song Contest, UEFA Europa League och Red Bull Straight Rhythm. Med bolagets multirotorhelikopter AERIGON erbjuds dessutom ett fjärrstyrt flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och TV-produktioner såsom James Bond SPECTRE, Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet. Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION. Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser avseende listningen vid Nasdaq First North är G&W Fondkommission.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.