beQpress
Pressmeddelanden
Uni-light: Uni-light designar elektronik för Iwasaki Electric Co LTD 

Uni-light designar elektronik för Iwasaki Electric Co LTD

Iwasaki är ett av de största belysningsföretagen i Japan, startat 1944. Företagets omsättning 2016 uppgick till motsvarande cirka SEK 5 miljarder. Iwasaki's japanska produktionsenhet på över 60,000m2 i Gyoda, rymmer forskning, utveckling och produktion av bl. a effektivt designade ljuskällor med fokus på optik. Iwasaki har försäljning utöver i Asien, också i USA och Australien.

Efter cirka ett års utbyte av tekniska erfarenheter och kompetens inom LED-teknik har Uni-light designat ljustekniken för en av Iwasaki's ljuskällor. Samarbetet är baserat på Uni-lights tekniska kompetens inom LED-teknik och Iwasaki's effektiva design av ljuskällor. Avsikten är att Uni-light skall designa och tillverka elektroniken, sammansätta ljuskällorna i fabriken i Shanghai, testa dessa och skicka produkterna, i första hand till Europeiska distributörer. En av de Europeiska distributörerna är den grossist ( Hauber & Graf) som Uni-light tidigare tecknat ett distributionsavtal med. Hauber & Graf har nu lagt en inledande beställning på 500 lampor direkt till Uni-light till ett belopp av cirka US$ 25,000.

Uni-light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison Research. Uni-light fokuserar på ett par nischmarknader.

Stockholm den 22 juni, 2017

Läs mer på www.uni-lightled.com
För ytterligare information, kontakta:
Björn Naumburg, VD Uni-light Tel: +46-70 290 1075 eller 08-505 65 110

Denna information är sådan information som A Uni-light LED AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 juni 2017 kl. 08.30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Uni-light Pressrelease 2017-06-22.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.