beQpress
Pressmeddelanden
Petrotarg: Petrotarg avyttrar 100 % av aktierna i Ginger Oil Company villkorat av aktieägarnas godkännande 

Petrotarg avyttrar 100 % av aktierna i Ginger Oil Company villkorat av aktieägarnas godkännande

Styrelsen i Petrotarg AB (publ) ("Bolaget"), har undertecknat ett avtal om att avyttra 100 % av aktierna i det helägda amerikanska dotterbolaget Ginger Oil Company ("GOC"), till Dome Energy AB (publ) för en köpeskilling om 20 miljoner stamaktier i Dome Energy AB.

Transaktionen är beroende av att godkännande av GOC:s bank samt godkännande på bolagsstämma i Bolaget. Styrelsen har som avsikt att omgående kalla till en extra bolagsstämma att hållas den 19 maj 2017 där aktieägarna i Bolaget får möjlighet att rösta om försäljningen. Flera av Bolagets huvudägare har på förhand ställt sig positiva till affären.

Förutom köpeskillingen för aktierna som redovisas ovan, finns en möjlig kontant tilläggsköpeskilling om 20 MSEK för aktierna. Tilläggsköpeskillingen beräknas utifrån framtida utfall i prospekteringen i Edwards County och skall regleras senast år 2020.

Mot bakgrund av att ovanstående förhandlingar har pågått, har styrelsen beslutat att senarelägga publiceringen av Bolagets rapport avseende det fjärde kvartalet 2016, Bokslutskommuniké för 2016. Nytt planerat datum för offentliggörande är den 19 maj 2017.

Stockholm 2017-04-28

Kontaktperson:
Andreas Borg, VD Tel: +46 (0)76 185 84 70
E-mail: [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Petrotarg Pressrelease 2017-04-28.pdf

Om Petrotarg AB (publ)
Petrotarg AB (publ) är en USA-baserad olje- och naturgaskoncern inriktad på att bedriva prospektering med syftet att finna nya reserver. Bolaget förvärvar, utvecklar, utvinner och avyttrar olje- och naturgasreserver. Petrotarg bedriver idag verksamhet i Texas, Arkansas och Louisiana. Prospekteringsverksamheten bedrivs från Houston och moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.