beQpress
Pressmeddelanden
MedicPen: Kvartalsrapport 1 januari - 31 mars 2017 

Kvartalsrapport 1 januari - 31 mars 2017

Sammanfattning av kvartalsrapport 2017

2017-01-01 - 2017-03-31 (3 månader)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 SEK (74 042 SEK )
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till -3 400 285 SEK (-3 964 186 SEK)
  • Resultatet per aktie* uppgick till -0.05 SEK (-0,06 SEK)
  • Soliditeten per den 31 mars 2017 uppgick till 86 %(73%)

* Beräknat utifrån 84 122 030 antal aktier

VD har ordet
Jag vill tacka alla aktieägare för intresset och engagemanget i vårt bolag och för allt stöd vi har fått av er under min tid som VD. Vi på MedicPen försäkrar att vi håller ett högt arbetstempo för att uppnå våra mål och för att nå genombrottet med våra Medimi® produkter.

Jag anser att vi under första kvartalet 2017 har åstadkommit flera viktiga delmål som är av stor vikt för oss och som kommer att leda oss till marknadsgenombrott.

Distributionsavtalet med ASA, Automatic Security Alert, USA samt samarbetsavtalet med Leon Feigenbaum, USA, skapar bra förutsättningar för att lyckats på denna stora och mycket viktiga marknad. Under årets kommande kvartal strävar vi efter att sluta flera samarbetsavtal och därmed ytterligare förstärka vår position på USA marknaden. Viktiga steg i denna riktning har redan tagits.

Det kanske allra viktigaste projektet under det första kvartalet som vi har jobbat mycket intensivt med, har varit NOPII upphandlingen i norra Jylland avseende en innovativ totallösning för medicinhantering. För en liten organisation som MedicPen har det varit en stor utmaning att delta i denna EU upphandling i Danmark och förbereda alla dokument och ingå alla avtal som krävs. Vi är mycket stolta över att ha attraherat så renommerade och duktiga samarbetspartner som Falck Danmark A/S och CareConsult A/S för att kunna erbjuda en innovativ helhetslösning för medicinhanteringen. Vi har stor tillförsikt att vi har de bästa förutsättningarna för att vinna denna upphandling.

Från Bornholmstsudien som avslutades i februari, har vi nu fått de första preliminära resultaten och dessa är vi mycket nöjda med. Under kvartal två kommer vi i detalj redovisa för denna följsamhets studie samt för business caset som vi för närvarande tar fram.

Som planerad har vi under första kvartalet också påbörjat multicenter studien med Medimi®Pro i Beijing. Denna studie i vilken ca 60 patienter deltar, är mycket ambitiös och våra samarbetspartner på Raffels Medical och Unitied Family Group är starkt motiverade. Vi hoppas att denna studie kommer att öppna marknadsmöjligheter på den kinesiska marknaden efter studiens avslut och vi anser att förutsättningar för att uppnå detta är mycket goda. Självklart jobbar vi också vidare på andra marknader och vi hoppas kunna berätta om påbörjade aktiviteter på den tyska marknaden under kommande månader.

Sigrun Axelsson VD,
MedicPen AB

Tidpunkter för ekonomisk information
2017-04-27 - Årsstämma
2017-08-16 - Halvårsrapport
2017-11-22 - Delårsrapport tre
2018-02-21 - Bokslutskommuniké för 2017

Rapporten i sin helhet bifogas.

2017-04-26

Styrelsen
MedicPen AB (publ)

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MedicPen Delarsrapport Q1 2017.pdf

MEDICPEN AKTIEBOLAG (PUBL)
MedicPen Aktiebolag (publ) ("MedicPen") är ett svenskt företag med en helsvensk och patenterad teknisk innovation för digitaliserad medicindispensering som möter behov från såväl patienter som personal inom sjukvård och läkemedelsindustri, men också privatkund. MedicPen är sedan den 11 december 2006 listat på AktieTorget, som är ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn och driver en handelsplattform som benämns MTF (Multilateral Trading Facility). I dagsläget har MedicPen cirka 2200 aktieägare. MedicPen AB har sitt huvudkontor i Malmö.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.