beQpress
Pressmeddelanden
VA Automotive: Förändringar av ledningsstrukturen i VA Automotive 

Förändringar av ledningsstrukturen i VA Automotive

Som ett led i den fortsatta utvecklingen av konceptet "One Stop Shop" effektiviserar vi koncernledningsstrukturen från den 1 april 2017. Vi tar nu nästa steg mot att låta våra dotterbolag närma sig varandra genom att avveckla vd-funktionerna i dotterbolagen. Samtidigt samordnas de administrativa funktionerna direkt under koncernmodern.

- Genom denna organisationsförändring kommer vi på ett tydligare sätt fokusera på att effektivisera våra produktionsenheter och våra administrativa processer, säger Lars-Åke Grundmark, vd VA Automotive.

I samband med förändringen förbereds även en fusion mellan bolagen Swepart Verktyg i Tyringe AB och Lidhs Verktygsindustri AB. Fusionen beräknas vara genomförd fullt ut efter sommaren 2017.

Organisationsförändringen medför inga varsel eller uppsägningar. Däremot har Harriet Lidh, mångårig vd för Toolingverksamheten, valt att lämna bolaget och det gör hon den 31 mars 2017.

Syftet med strukturförändringen är att bli än mer effektiva, minska omkostnaderna och på så vis bli mer konkurrenskraftiga. Med ökat fokus på produktionen positionerar vi oss tydligare och skapar förutsättningar för ökad marknadsnärvaro.

2017-03-24

Lars-Åke Grundmark
VD/koncernchef VA Automotive
[email protected]
Direkt 0451 425 02

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
VA Automotive Pressrelease 2017-03-24.pdf

VA Automotive AB (publ) offentliggör informationen i detta Pressmeddelande enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014 och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 24 mars 2017 kl. 08.30 CET genom CEO, Lars-Åke Grundmark.

Kort om VA Automotive
VA Automotive bedriver verksamhet inom fyra kompetensområden, VA Components, VA Automation, VA Tooling och VA Engineering. Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin.

VA Automotives affärsstruktur grundlades under 2013, vilket resulterade i ovan nämnda kompetensområden. De olika områdena utgör tillsammans en unik kompetenskedja som efterfrågas av bolagets kunder men som för tillfället inte tillhandahålls av konkurrenterna. På så vis finns det goda förutsättningar för framtida expansion och tillväxt. Exempel på produkter som bolaget tillverkar är ryggstödsramar, integrerade bilbarnstolar, airbaghus, pedalsystem, pressformade komponenter, chassikomponenter med mera. Vidare tillverkar bolaget medelstora till stora verktyg samt verktygsutrustning för serieproduktion av högkvalitativa komponenter.

VA Automotive erbjuder sina kunder helhetslösningar, vilket möjliggörs genom bolagets kollektiva kompetens och resurser inom koncernen som helhet. Eftersom bolaget bedriver verksamhet inom områdena för verktygsteknik, automation och fordonskomponenter kan de samlade resurserna i form av bland annat personal och maskiner utnyttjas på ett flexibelt sätt inom bolagets interna organisation. På så vis kan också maximala kostnadsfördelar uppnås. Att begränsa kundernas kostnader är av största vikt för VA Automotive.

Några av bolagets kunder är Volvo, Autoliv, IAC, Scania, Lear Corporation, National Electric Vehicle Sweden, Johnson Controls, BMW, Volkswagen, GM, Ford, Daimler, Gnotec, Porsche, Jaguar, Opel, Mazda, Electrolux och Ikea.

VA Automotive är listat på Nasdaq First North med Avanza Bank som Certified Adviser.

www.va-automotive.com

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.