beQpress
Pressmeddelanden
Cell Impact: Cell Impact erhåller order som viktig milstolpe mot strategiskt samarbete med kinesiskt bränslecellsbolag 

Cell Impact erhåller order som viktig milstolpe mot strategiskt samarbete med kinesiskt bränslecellsbolag

Ett första viktigt steg har uppnåtts i Cell Impacts arbete att tillsammans med AP&T teckna ett samarbetsavtal med det kinesiska bränslecellsbolaget Suzhou China Hydrogen. Cell Impact har inom ramen för de diskussioner som har förts mellan parterna erhållit en order på att leverera de första anpassade prototypplattorna, s.k. bipolära flödesplattor. Anpassningen består i att plattornas konstruktion skall optimeras för tillverkning med Cell Impacts höghastighetsteknik i en automatiserad produktionslina konstruerad av AP&T, och den ytbeläggningsutrustning som Suzhou China Hydrogen har beställt från en annan samarbetspartner.

Order är värd ca 1,5 MSEK och är en del och fortsättning på den tidigare kommunicerade avsiktsförklaringen i mitten av oktober 2017. Leveransen planeras ske under tredje kvartalet 2017, och flödesplattorna kommer att produceras i Cell Impacts nya produktionslinje i Karlskoga.

"Vi ser ordern som ett viktigt steg för ett kommersiellt genombrott på den kinesiska marknaden där vår förhoppning är att ordern på sikt ska kunna leda till utökat samarbete. Ordern är ett led i Cell Impacts erbjudande av kvalitativa flödesplattor till en kostnadseffektiv nivå till bland annat den expansiva kinesiska marknaden", säger Mats Wallin, VD Cell Impact.

Karlskoga 19 januari 2017

För ytterligare information, kontakta:
Mats Wallin, VD Cell Impact AB (publ), + 46 70 568 88 40
[email protected]

eller

Jan Rynning, Ordförande i Cell Impact AB (publ), + 46 70 351 00 05
[email protected]

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 januari 2017 kl. 11:45.CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Cell Impact Pressrelease 2017-01-19.pdf

Cell Impact's B shares are listed on the Nasdaq First North since February 20, 2013 (ticker code: CI B). Cell Impact's Certified Adviser on Nasdaq First North is Erik Penser Bankaktiebolag www.penser.se

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.