beQpress
Pressmeddelanden
Uni-light: Uni-light arbetar på resultatet från mässan i Hannover 

Uni-light arbetar på resultatet från mässan i Hannover

Europas största mässa för djur och djurhållning hölls i Hannover 15-18 november. Mässan besöktes av 163 000 människor. Un-light var utställare och med, vad vi kan bedöma, gott resultat. Sammanlagt genomfördes diskussioner med drygt 80 personer och företag. Väl tillbaka har vi återtagit kontakt med ett 40 distributörer (från ett flertal länder) och 8 institutionella representanter. Förhandlingar om pilotinstallationer i Tyskland pågår parallellt med verksamheten att hitta distributörer.

Effekten på mjölkproduktion och tillväxt samt ljus utan s.k. osynligt flimmer var den största "attraktionen" i ögonen på våra besökare.

Som ett resultat av mässan och visat intresse annonserar vi nu efter en representant för en eller fler regioner i Tyskland som mot fast arvode och provision dels skall följa upp ett antal av våra knutna kontakter, dels arbeta mot egna och nya kontakter inom branschen och inleda uppbyggnationen av vår närvaro i landet.
Under förberedelserna till mässan och för att genomföra vårt pågående upplägg i Tyskland arbetar vi med en tysk konsult med stor erfarenhet av projekt och etableringar i Tyskland.  

Nytt projekt i Sverige.
En av landets äldsta ekologiska gårdar i Sverige- Bleckenstad i Östergötland beställer våra Mjölkdjurslampor i ett omfattande "Analysprojekt". Halva besättningen i en av lagårdarna med 250 djur förses med våra lampor och halva förblir som tidigare. En jämförelse av mjölkproduktion, förändring i melatoninhalt i djuren, behov av kraftfoder och åtgång/l producerad mjölk, celltal etc. i relation till ljusdata kommer att utföras för bägge avdelningarna, preliminärt med hjälp av representanter från Uppsala Universitet (laboratorietester), Institutet för Jordbruks- och Miljöteknik-JTI, Linköpings Universitet, veterinärer och foderrådgivare samt lokal personal.

Bleckenstad som sammanlagt har 800 djur, är något av en ekologisk mönstergård och är tidigt ute med att introducera nya tekniker och rön inom sitt verksamhetsområde. Utrustning från DeLaval har tidigt installerats på gården och effektiviserat arbetet och påverkat resultatet. Över 7000 besökare från hela världen har besökt gården och studerat använd teknik bakom höga produktionstal i volym och kvalité. Uni-light är hedrad av att få leverera utrustningen för detta försök som beräknas starta i januari 2017.  

Uni-light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison Research. Uni-light fokuserar på ett par nischmarknader.

Läs mer på www.uni-lightled.com

Stockholm den 9 december 2016

För ytterligare information, kontakta:
Björn Naumburg, VD Uni-light Tel: +46-70 290 1075 eller 08-505 65 110

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Unilight Pressrelease 2016-12-09.pdf

Denna information är sådan information som A Uni-light LED AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 december 2016 kl. 09.00 CET.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.