beQpress
Pressmeddelanden
Gapwaves: Besked om "Seal of Excellence" för ansökan om finansiering inom Horizon 2020 

Besked om "Seal of Excellence" för ansökan om finansiering inom Horizon 2020

Gapwaves AB lämnade i oktober i år in en ansökan om finansiering till programmet SME instrument phase 2 inom Horizon 2020. Besked har nu mottagits om att bolaget erhållit EU-kommissionens "Seal of Excellece", men att stöd ej erhållits då tillgängliga medel vid ansökningstidpunkten inte var tillräckliga för att finansiera alla som uppnått denna nivå.

Gapwaves AB har mottagit besked om att bolaget har erhållit EU-kommissionens "Seal of Excellence" för sin ansökan till programmet SME instrument phase 2 inom Horizon 2020. Ansökan lämnades in i oktober i år. Detta innebär att bolagets ansökan har uppnåt den bedömningsnivå som krävs för att få finansiering, men där stöd ej erhållits då tillgängliga medel vid denna ansökningstidpunkt inte är tillräckliga för att finansiera alla som uppnått denna nivå. Utmärkelsen "Seal of Excellence" ger Gapwaves möjlighet att söka medel inom andra program kopplade till Horizon 2020 utan att en ny ansökan behöver tas fram. Gapwaves kommer även att förnya sin ansökan till nästa ansökningstidpunkt som är den 18:e Januari 2017. Besked angående ett eventuellt beviljande av den förnyade ansökan förväntas inom ca 1-2 månader från den nya ansökningstidpunkten. Ansökan till programmet ses av Gapwaves som en möjlighet att ytterligare intensifiera de pågående och planerade satsningarna som görs inom bolaget. Ansökt belopp avsåg 2.5 MEUR över en period om 16 månader. Mer om programmet finns att läsa via följande länk: http://ec.europa.eu/easme/en/horizons-2020-sme-instrument

Göteborg den 2 december 2016

För ytterligare information se Gapwaves ABs hemsida www.gapwaves.com eller kontakta VD Lars-Inge Sjöqvist.

Lars-Inge Sjöqvist
Telefonnummer: 0736 84 03 56
E-post: [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Gapwaves Pressrelease 2016-12-02.pdf

Denna information är sådan information som Gapwaves AB är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 2 december 2016 kl. 8:30 CET.

Om Gapwaves AB
Gapwaves AB är sprunget ur forskning på Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011 för att kommersialisera innovationer för effektiv trådlös kommunikation. I och med den exponentiellt ökande användningen av bild och video i våra mobila enheter uppkommer också ett ökande behov av högpresterande trådlösa system. Till dessa system utvecklar Gapwaves AB vågledar- och antennprodukter baserade på den patenterade GAP-vågledarteknologin. Bolagets marknader är bland annat radiolänkar inom telekom, bilradar, avlyssningssystem och rymdobservatorier.

G&W Fondkommission är utsedd till Gapwaves ABs Certified Advisor.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.