beQpress
Pressmeddelanden
Petrotarg: Uppdatering gällande OBS-listning i Petrotarg 

Uppdatering gällande OBS-listning i Petrotarg

Petrotarg AB (publ) ("Petrotarg" eller "Bolaget") blir åter listade på Nasdaq First Norths OBS-lista.

Som Bolaget redovisade i pressmeddelande den 25 maj 2016, genomfördes en strukturaffär mellan Bolaget och MedClair International AB (publ) (fd US Energy). Styrelsen föreslog samtidigt att Bolaget skulle ansöka för avnotering från First North och ansöka om notering på Aktietorget. Den 30 juni 2016 meddelade Bolaget att årsstämman den 29 juni 2016 godkände förvärvet och samtidigt gav styrelsen mandat att agera för en avnotering från First North och en notering på Aktietorget.

Den 19 oktober 2016 meddelade Bolaget genom ett pressmeddelande att två av Bolagets styrelseledamöter avgått från styrelsen med bakgrund av att de valt att lämna sina uppdrag för MedClair International AB där de agerade på samma ägande mandat som i Bolaget. I samma pressmeddelande meddelade Petrotarg att den återstående styrelsen föreslår att beslut fattas vid nästa bolagsstämma om att Bolaget förblir noterat på First North.

Med bakgrund av ovanstående har Nasdaq Stockholm AB beslutat att Bolaget skall genomgå en ny listningsprocess på First North jämförbar med de krav som ställs på ett nytt företag som ansöker om notering. Styrelsen för Petrotarg AB kommer därmed att upprätta ett noteringsmemorandum för godkännande av First North och blir såldes på nytt placerade på OBS-listan.

Stockholm 2016-10-24

Kontaktperson:
Anders Lagerberg, VD
+46 (0)70 688 65 36
[email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Petrotarg Pressrelease 2016-10-24.pdf

Information:
Denna information är sådan information som Petrotarg AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning samt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 oktober 2016 kl 15.30.

Om Petrotarg AB (publ)
Petrotarg AB (publ) är en USA-baserad olje- och naturgaskoncern inriktad på att bedriva prospektering med syftet att finna nya reserver. Bolaget förvärvar, utvecklar, utvinner och avyttrar olje- och naturgasreserver. Petrotarg bedriver idag verksamhet i Texas, Arkansas och Louisiana. Prospekteringsverksamheten bedrivs från Houston och moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North, med Mangold Fondkommission AB 08-503 01 550 som Certified Adviser.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.