beQpress
Pressmeddelanden
Miris: Camilla Myhre Sandberg ny VD för Miris Holding 

Camilla Myhre Sandberg ny VD för Miris Holding

Ulf Boberg VD på Miris Holding AB sedan juni 2014 lämnar sin VD befattning av personliga skäl. Camilla Myhre Sandberg tillträder som ny VD den 4 oktober.

Som ny VD har styrelsen rekryterat Camilla Myhre Sandberg. Camilla har 20 års erfarenhet inom Life Science och kommer närmast från BioLamina AB där hon var ansvarig för den kommersiella utvecklingen av bolaget som marknads- och försäljningschef. Dessförinnan har hon varit 10 år på GE Healthcare, Sverige och Dynal ASA i Norge. "Det ska bli fantastiskt spännande att planera för de nya internationella marknaderna som Miris står redo för att bearbeta de närmaste åren" säger Camilla Myhre Sandberg.

"Camilla kommer med sin erfarenhet och sitt kunnande inom strategisk, internationell försäljning och marknadsföring tillika med erfarenhet av affärsutveckling inom Life Science marknaden fortsätta och stärka Miris påbörjade internationella expansion. Det är med stor glädje styrelsen och jag hälsar Camilla välkommen till Miris", säger Ingemar Kihlström, styrelseordförande för Miris Holding AB.

"Samtidigt vill jag tillsammans med övriga styrelsen ge Ulf ett stort tack för det stora förändringsarbete och engagemang han har visat under sin tid som VD för Miris. Det är med tillfredställelse jag också konstaterar att han fullföljer detta engagemang genom att fortsätta arbeta med vår FDA-ansökan för HMA instrumentet", säger Ingemar Kihlström.

Ulf Boberg tillträdde som VD för Miris Holding AB i juni 2014 och har sedan dess genomfört ett stort förändringsarbete i bolaget. Ulf har nu meddelat styrelsen att han önskar lämna sin tjänst som VD av personliga skäl. Ulf kommer dock att finns kvar i bolaget som stöd åt den tillträdande VD under en övergångstid och då främst fokusera på bolagets FDA-ansökan.

Uppsala den 28 september 2016

För ytterligare information kontakta:
Ingemar Kihlström
Ordförande, Miris Holding AB
Telefon: 073-382 11 02

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Miris Pressrelease 2016-09-28.pdf

Miris är ett globalt företag som tillverkar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av mjölk. Företaget fokuserar med sina produkter på analys av i första hand bröstmjölk men även på mejerimjölk. Visionen är att fler och fler barn och vuxna har tillgång till mjölk av hög kvalitet. Miris Holding AB är noterat på Aktietorget.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.