beQpress
Pressmeddelanden
LightLab: LightLab Sweden Halvårsrapport, januari - juni 2016 

LightLab Sweden Halvårsrapport, januari - juni 2016

APRIL - JUNI 2016

  • Två tillverkare av speciallampor och en tillverkare av UV-reningsutrustning inledde utvärdering av LightLabs ljusextraktionsteknik.
  • Samarbetsprojekten med Wallenius Water respektive Nanyang Technological University (NTU Singapore) fortlöper båda enligt plan.
  • LightLab betalade i april hela sin del för det pågående tvååriga samarbetsprojektet med NTU Singapore.

HÄNDELSER EFTER RAPPORTPERIODENS UTGÅNG

  • Under juli genomfördes en riktad emission, vilken tillförde Bolaget 5,5 mkr.

VD-ord
Globala megatrender som urbanisering, industrialisering, ökat välstånd och hälsomedvetande driver på efterfrågan på UV-reningsutrustningar och UV-reningsteknik, LightLabs primära målmarknad. Marknadsanalyser pekar samstämmigt mot en årlig tillväxt på ca 15%. Vi ser detta genom ett fortsatt stort visat intresse för den teknik vi utvecklar.

Under första halvåret har LightLab fullt ut fokuserat på kärnverksamheten att utveckla teknik, produkter och kundrelationer. Förutom verksamheten inom de pågående samarbetsprojekten med Wallenius Water respektive NTU Singapore, har kontakter och samarbete etablerats med ett par större tillverkare av speciallampor med inriktning mot UV-marknaden. En viss del av utvecklingsverksamheten har dessutom inriktats mot att ta fram referensprodukter, med syfte att kunna användas i det fortsatta sälj- och marknadsarbetet och där möjliggöra för nya kunder att snabbt och effektivt utvärdera tekniken.

Produktutvecklingsprojektet med Wallenius Water, som startades efter att Bolagen tecknat ett licens- och utvecklingsavtal i november 2015, pågår enligt plan och är planerat att fortsätta in i fjärde kvartalet.

Även samarbetsprojektet med NTU Singapore pågår enligt plan. Väldigt konkret har projektet under andra kvartalet gått vidare med utveckling av tekniken för att kunna tillverka flera chip-ljuskällor samtidigt, efter att under första kvartalet ha tagit fram de allra första fungerande prototyperna.

Under andra kvartalet tog också kommersialiseringen av ljusextraktionstekniken viktiga steg framåt, när flera potentiella kunder beslutade att konkretisera sitt intresse genom att inleda utvärdering av tekniken för UV-tillämpningar. Den tidiga preliminära återkoppling vi hittills fått från en av dessa parter är positiv, vilket ledde till ett beslut om fortsatt och utökad utvärdering.

Som jag skrev i förra kvartalsrapportens VD-ord har vi sett över möjligheterna att kunna accelerera den påbörjade övergången från rent teknikutvecklingsbolag till intäktsgenererande teknikbolag. Det är därför mycket positivt att vi tack vare den riktade emission som genomfördes i juli nu kan stärka vår förmåga att genomföra denna acceleration och tillvarata affärsmöjligheter, bl.a. genom att stärka vårt tekniska kundstöd och genom ökade resurser till ljusextraktionstekniken.

Vi inom Bolaget ser fram mot en spännande höst då vår ambition är att nå en nivå, på både teknik, organisation och affärer, som möjliggör för oss att bredda marknadsarbetet och därmed börja öka den publika synligheten. Själva affärsverksamheten är fortsatt inriktad mot etablering av fler licensavtal, i första hand inom UV-rening, för att växa kundbasen och öka kundintäkterna.

Johan Tingsborg, VD LightLab Sweden AB (publ)

Kommande rapportering
Kvartalsrapport 3 2016-11-10
Bokslutskommuniké 2016 2017-02-16

Rapporten i sin helhet bifogas.

Stockholm 2016-08-30

Styrelsen

För ytterligare information, kontakta:
Johan Tingsborg, VD Tel: +46 (0)8 442 0550
E-post: [email protected]

Jan Rynning,  Ordförande LightLab Sweden AB (publ)
Mobil: 0703-51 00 05

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
LightLab Delarsrapport Q2 2016.pdf

Denna information är sådan information som LightLab Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 augusti 2016 kl.08:00 CET.

DETTA ÄR LIGHTLAB SWEDEN AB (PUBL)
LightLab utvecklar, marknadsför och säljer teknologi för kostnadseffektiv och hållbar framställning av ljus med fokus på UV-rening, EEE Light®. Bolaget genomförde under år 2015 en omfokusering av sin verksamhet från allmänbelysningsmarknaden till UV-rening, där Bolagets unika teknikplattform initialt bedöms ha störst potential. LightLab har byggt upp en patentportfölj för sin teknologi och har genom investeringar i FoU utvecklat en högteknologisk teknikplattform. LightLabs aktie handlas på NASDAQ OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Antalet aktieägare uppgick vid periodens slut till ca 4 500.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.