beQpress
Pressmeddelanden
Miris: Delårsrapport för 1/1-30/6 samt perioden 1/4-30/6, 2016 

Delårsrapport för 1/1-30/6 samt perioden 1/4-30/6, 2016

Samtliga uppgifter avser koncernen om inte annat anges. Uppgifter inom parentes avser motsvarande period föregående år. Miris Holding AB (publ), org.nr. 556694-4798.

1/1-30/6, 2016

  • Nettoomsättningen uppgick till 4 248 tkr (3 532 tkr)
  • Resultatet före skatt uppgick till -10 046 tkr (-7 913 tkr)
  • Resultatet efter skatt uppgick till -10 046 tkr (-7 913 tkr)
  • Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,02 kr/aktie (-0,02 kr/aktie)

1/4-30/6, 2016

  • Nettoomsättningen uppgick till 1 597 tkr (2 021 tkr)
  • Resultatet före skatt uppgick till -6 964 tkr (-3 671 tkr)
  • Resultatet efter skatt uppgick till -6 964 tkr (-3 671 tkr)
  • Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,01 kr/aktie (-0,01 kr/aktie)

VD:s kommentar
Årets andra kvartal har varit en händelserik period i många avseenden för bolaget. Perioden började med en anmälan till Läkemedelsverket från en av våra svenska kunder. Kundens HMA överskattade mängden protein i den analyserade bröstmjölken, vilket innebar att bröstmjölken inte berikades tillräckligt. Säkerheten kommer alltid i första rummet hos Miris och bolaget agerade snabbt med att justera det anmälda felet. Samtliga kunder runt om i världen informerades om att inte använda instrumenten till dess att de hade kontrollerats. Personal från Miris har till dagens datum besökt och validerat cirka 50% av de HMA:er som används för berikningsgrundande analyser. Arbetet beräknas vara avslutat under senare delen av oktober 2016.

Miris lämnade in ansökan till FDA den 22 juni. Efter 60 dagar fick vi FDA:s svar med krav på förtydliganden och kompletterande data. Bolaget har 180 dagar på sig att återkomma till myndigheten, därefter har FDA ytterligare 60 dagar på sig ge ett besked om marknadsgodkännande. Bolaget arbetar nu intensivt med att genomföra de kompletteringar som FDA efterfrågar.

Efterfrågan och behovet av en standardlösning (i form av en syntetisk bröstmjölk) för att användaren själv skall kunna validera sitt analysinstrument ökar nu markant i Europa. I USA är en sådan standardlösning för analysinstrument som används inom sjukvården ett krav. Bolaget har nu gett ett holländskt bolag i uppdrag att utveckla en sådan standardlösning och den beräknas finnas tillgänglig tidigt 2017.

Bolagets kundbearbetning och marknadsföring har fortsatt varit intensiv. Under andra kvartalet medverkade Miris vid tre internationella HMA-konferenser och genomförde även demonstrationer av mejeriinstrumentet (Dairy Milk Analyser) i flera länder. Även om bolagets huvudfokus är HMA, är det glädjande att bolaget slutit ett 3-årigt avtal med en rysk distributör inom mejeribranschen. Avtalet är värt ca 5,2 mkr redan första avtalsåret och de följande åren har potential att vara av större värde. Denna försäljning av DMA ger ett mycket bra bidrag till bolagets kassa.

Den positiva försäljningstrenden från sista kvartalet 2015 som höll i sig in i första kvartalet 2016 blev tyvärr bruten av den anmälda incidenten i april. Noterbart är att nettoomsättningen är högre för årets först 6 månader jämfört med 2015, men att incidenten i april slår igenom på nettoomsättningen under andra kvartalet. Likaså ökar kostnaderna, vilket ger ett sämre resultat under andra kvartalet.

Jag ser framför mig en spännande höst där bolaget träffar alla sina kunder för att validera HMA-instrumenten men också lära känna kunden och dess behov samt bygga bra relationer för framtiden.

Målet är som tidigare att göra Miris till ett lönsamt bolag och att förse världens barn, både förtidigt födda och lite äldre, med mjölk av hög kvalitet.

Ulf Boberg
VD i Miris Holding AB

NÄSTA RAPPORTTILLFÄLLE
Rapporten för tredje kvartalet 2016 publiceras den 28 oktober 2016.

Rapporten i sin helhet bifogas.

Uppsala 2016-08-26

Miris Holding AB (publ)

Ingemar Kihlström
Styrelsens ordförande

Finn Björklund
Ledamot

Inger Andersson
Ledamot

Ola Magnusson
Ledamot

Hans Åkerblom
Ledamot

Ulf Boberg
Verkställande Direktör

För ytterligare upplysningar kontakta bolagets VD Ulf Boberg.
Miris Holding AB (publ)
Kungsgatan 115
753 18 Uppsala
Telefon: 018-14 69 07
[email protected]
Web: www.miris.se
Org nr: 556694-4798

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Miris Delarsrapport Q2 2016.pdf

MIRIS HOLDING AB (PUBL)
Miris utvecklar och tillhandahåller analysinstrument och kompletterande produkter för mjölkanalys på en global marknad, för att säkerställa leverans av högkvalitativ mjölk till barn och vuxna.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.