beQpress
Pressmeddelanden
Pilum: Trentions bolagsstämma godkänner överlåtelse av samtliga aktier i Saxlund till Pilum 

Trentions bolagsstämma godkänner överlåtelse av samtliga aktier i Saxlund till Pilum

Den 31 maj 2016 meddelade Pilum AB ("Pilum" eller "Bolaget") att Bolaget ingått avtal med Trention AB ("Trention") om förvärv av samtliga aktier i Saxlund International Holding AB ("Saxlund"), ("Transaktionen"). Köpeskillingen uppgår till 120 MSEK och avses erläggas genom emission av aktier i Pilum samt genom utställande av en revers om 17,8 MSEK. Antalet nyemitterade vederlagsaktier i Pilum uppgår till totalt 358 705 416 aktier.

Den 30 juni 2016 godkände bolagsstämman i Pilum förvärvet av samtliga aktier i Saxlund och de för Transaktionen samtliga övriga erforderliga besluten. Idag, den 22 juli 2016, godkände bolagsstämman i Trention avyttringen av Saxlund till Pilum.

Efter Transaktionens genomförande kommer Trention äga cirka 88,8 procent av de totala utestående aktierna i Pilum. Trention har för avsikt att dela ut samtliga aktier i Pilum till Trentions aktieägare enligt de så kallade Lex ASEA reglerna.

I samband med förvärvet av Saxlund upprättar Pilum en bolagsbeskrivning avseende den nya verksamheten som skall godkännas av Nasdaq Stockholm AB. Denna bolagsbeskrivning förväntas publiceras inom kort på Pilums hemsida.

2016-07-22

För ytterligare information:
Christian Baarlid
VD/CEO
[email protected]
Tel: +46 705 61 80 20

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Pressrelease 2016-07-22.pdf

Pilum är genom dotterbolaget Envipower en komplett leverantör av hela värdekedjan - teknisk konsultation, anläggningar, service och reservdelar - inom industriell miljövård med fokus på hantering och rening av gas och luft. Kunderna återfinns huvudsakligen bland svenska och nordiska industri- och kraftvärmeföretag.

Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser.

Ovanstående information har offentliggjorts i enlighet med lag om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.