beQpress
Pressmeddelanden
Pilum: Kommuniké från årsstämma, tillika andra kontrollstämma i Pilum den 30 juni 2016 

Kommuniké från årsstämma, tillika andra kontrollstämma i Pilum den 30 juni 2016

Årsstämman 2016 i Pilum AB ("Pilum" eller "Bolaget") hölls den 30 juni 2016 varvid aktieägarna fattade följande beslut.

Fastställande av resultat- och balansräkning
Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkning och balansräkning i Pilum samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.

Resultatdisposition
Beslutades att ingen utdelning ska ske samt att årets resultat -57 539 948 kronor, avräknas 20 273 074 kronor mot överkursfonden och resterande -37 266 874 kronor balanseras i ny räkning.

Ansvarsfrihet
Styrelsens ledamöter, verkställande direktören och vice verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2015.

Beslut om fortsatt drift av Pilum
Styrelsen i Bolaget har per den 31 maj 2016 upprättat en andra kontrollbalansräkning i enlighet med aktiebolagslagen. Kontrollbalansräkningen har granskats av Bolagets revisor som utfärdat ett yttrande därom daterat den 17 juni 2016. Kontrollbalansräkningen utvisar att Bolagets eget kapital är helt återställt. Med anledning därav beslutade årsstämman, i enlighet med styrelsens primära förslag, att Bolaget ska fortsätta verksamheten.

Val av styrelse och arvodering
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedingens förslag, att styrelsen ska bestå av fyra ledamöter utan suppleanter.

Beslutades vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode skulle utgå med 150 000 kronor till styrelsens ordförande och med 100 000 kronor till övriga ledamöter (motsvarande en ökning om 10 000 kronor per ledamot från föregående år) samt att arvode till revisorn skulle utgå enligt godkänd räkning. Den totala ersättningen kan komma att uppgå till högst 450 000 kronor.

Till styrelseledamöter omvaldes Per Ove Jönsson. Kenneth Eriksson, Rolf Hasselström och Per-Olov Karlsson valdes som nya styrelseledamöter. Rolf Hasselström valdes som ny styrelseordförande. Gunnar Andersson och Anne Årneby avböjde omval och lämnar styrelsen.

Principer för utseende av valberedning
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att anta i allt väsentligt samma principer för utseende av valberedning som föregående år.

Riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor till ledande befattningshavare
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att anta riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare som föregående år.

Beslut om ändring av bolagsordning
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att ändra Bolagets bolagsordning avseende styrelsens säte och för tid som revisor utses samt ort för bolagsstämma. Vidare beslutades att ändra bolagsordningen avseende verksamhetsföremål, gränser för aktiekapitalet och antalet aktier för att möjliggöra apportemissionen och sammanläggningen av aktier enligt nedan.

Apportemission samt godkännande av förvärv av aktier i Saxlund International Holding AB
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om emission av högst 358 705 416 nya aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, varvid Bolagets aktiekapital kan ökas med högst 89 676 354 kronor samt att godkänna förvärvet av samtliga aktier i Saxlund International Holding AB, org nr 556952-2088. Rätt att teckna de nya aktierna tillkommer endast Trention AB, org. nr 556274-8623. Betalning för tecknade aktier ska ske genom tillskjutande av det antal aktier i Saxlund som motsvarar ett värde om 102 231 044 kronor. Teckningskursen per aktie har preliminärt beräknats till 0,285 kronor. Den slutliga teckningskursen kan dock komma att ändras och ska uppgå till stängningskursen för Bolagets aktier på Nasdaq First North Premier på dagen för teckning.

Sammanläggning av aktier
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om sammanläggning av Bolagets aktier i förhållandet 100:1, d v s hundra (100) befintliga aktier blir en (1) ny aktie (efter apportemissionen).

Bemyndigande för styrelsen att besluta om emission
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler till marknadsmässiga villkor. Betalning ska kunna ske kontant, genom apport eller kvittning. Styrelsen får besluta om en eller flera emissioner motsvarande en total utspädning om högst 20 % av aktiekapitalet.

För detaljerade villkor avseende besluten på stämman hänvisas till de fullständiga förslag och pressmeddelanden som finns tillgängliga på bolagets hemsida, www.pilum.se.

2016-06-30

För ytterligare information:
Christian Baarlid
VD/CEO
[email protected]
Tel: +46 705 61 80 20

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Kommunike fran arsstamma.pdf

Pilum är genom dotterbolaget Envipower en komplett leverantör av hela värdekedjan - teknisk konsultation, anläggningar, service och reservdelar - inom industriell miljövård med fokus på hantering och rening av gas och luft. Kunderna återfinns huvudsakligen bland svenska och nordiska industri- och kraftvärmeföretag.

Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser. Ovanstående information har offentliggjorts i enlighet med lag om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.