beQpress
Pressmeddelanden
Heliospectra: Heliospectra mottar en order på LED odlingslampor värderat till över en halv miljon USD 

Heliospectra mottar en order på LED odlingslampor värderat till över en halv miljon USD

Heliospectra AB (publ), världsledande inom intelligent ljusteknik för kontrollerad miljö, växtforskning och växthusodling, är stolta att meddela att en stor order värderat till 4,6 MSEK (543 747 USD) har tagits emot från ett stort Ag-Tech (Agriculture Technology) företag beläget i USA.

Denna beställning är ett tillägg på en tidigare order från slutet av 2015 vilket summeras till en total på över 700 Heliospectra E60 LED odlingslampor beställda. Kunden valde att investera i Heliospectra LED odlingslampor för sina växthus baserat på lampornas ljuskvaliteten och tillförlitlighet. Växthusmiljöer kan vara väldigt hårda på utrustning och de andra lamporna som köparen försökte implementera medförde många misslyckanden och underhållsfrågor. Detta företag är den första i sitt slag att övergå från HID (t.ex. Högtrycksnatrium eller Metal Halide) till LED teknik i samtliga av deras växthus. De standardiserar denna övergång med Heliospectra.

"Med denna senaste försäljning får vi återigen ett kvitto om att Heliospectra är en föredragen leverantör oavsett om vi säljer till ag-tech, forskning, växthus, vertikalt jordbruk eller medicinalväxt marknaden. Heliospectra varumärket står för högkvalitativa produkter med överlägsen prestanda och systemtänkande som gör det möjligt för kunden att uppgradera deras installation över tiden ", säger Staffan Hillberg, VD för Heliospectra.

Göteborg 2016-06-30

För mer information kontakta:

Staffan Hillberg, VD, Heliospectra AB, +46 (0)708 36 59 44, [email protected]
Lars Sjögrell, presskontakt Heliospectra, +46 (0)702 69 53 00, [email protected]

G&W är företagets certifierade rådgivare - www.gwkapital.se
www.heliospectra.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Heliospectra Pressrelease 2016-06-30.pdf

Om Heliospectra AB

Heliospectra AB (publ - noterat på NASDAQ OMX First North HELIO ISIN SE0005933082 samt North American ADR OTCQB: HLSPY Cusip: 423281104) (www.heliospectra.com) specialiserar sig på intelligent belysningsteknik för växtforskning och växthusodling. Heliospectras produkter bygger på djupgående kunskaper om växters fysiologi och fotosyntes kombinerat med en unik användning av modern LED-teknik. Efter sex års utveckling i Sverige har företaget nu börjat expandera på den internationella marknaden. Företaget har samlat in över 21 miljoner dollar i eget kapital och har fått över 2,6 miljoner dollar genom akademiska stipendier och anslag. Man har också mottagit ett flertal utmärkelser för sin nytänkande teknik. Huvudägare: Weland Stål www.welandstal.se, Industrifonden www.industrifonden.se, Midroc www.midroc.se, Avanza Pension www.avanza.se.

Framtidsinriktade uttalanden

Uttalanden i detta pressmeddelande är framtidsinriktade uttalanden i den mening som avses i federala säkerhetslagar. Sådana uttalanden grundar sig på våra nuvarande övertygelser och förväntningar och är av naturen avhängiga av betydande affärsrelaterade, ekonomiska och konkurrensmässiga osäkerheter och oförutsedda händelser, av vilka många står utanför vår kontroll. Sådana framtidsinriktade uttalanden påverkas även av antaganden vad gäller framtida affärsstrategier och beslut som kan komma att ändras. Potentiella risker och osäkerheter inkluderar, men är inte begränsade till, tekniska framsteg inom branschen samt politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen. Vi åtar oss inget ansvar för att uppdatera några framtidsinriktade uttalanden så att dessa avspeglar händelser eller utveckling som skett efter att ett framtidsinriktat uttalande gjorts.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.