beQpress
Pressmeddelanden
ExeoTech: Kommuniké från årsstämman 

Kommuniké från årsstämman

Idag har ordinarie årsstämma i ExeoTech Invest AB (publ) avhållits i Kalmar. Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. För mer detaljerad information kring besluten vänligen se kallelsen och förslag till beslut som finns tillgängliga på bolagets hemsida.

Årsstämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för verksamhetsåret 2015. Årsstämman fastställde även styrelsens förslag att årets förlust överförs i ny räkning och att ingen utdelning utgår för räkenskapsåret 2015.

Årsstämman beslutade att bevilja envar av styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2015 och det antecknades vidare att aktieägare som tillika varit styrelseledamot under 2015 avstått från att rösta såvitt avser ansvarsfrihet för sig själv.

Årsstämman beslutade, för tiden intill nästa årsstämma, att styrelsen skall bestå av tre (3) ledamöter utan suppleanter och att arvode skall utgå till styrelsen om sammanlagt 110 000 kronor att fördelas med 50 000 kr till styrelsens ordförande och 30 000 kr till envar övrig styrelseledamot. Vidare beslutades att arvode till revisorerna ska utgå enligt godkänd räkning. Årsstämman omvalde, för tiden intill nästa årsstämma, till styrelsen Henrik von Essen, Fredrik Nygren och Jesper Birgemo. Fredrik Nygren valdes till styrelsens ordförande. Stämman beslöt att välja nya revisorer, upphandling av ny revisor pågår och kommer formellt beslutas av en extra bolagsstämma när upphandlingen är klar.

Årsstämman fattade beslut att samma principer för ersättning till bolagsledning som gällt vid föregående bolagsstämma även skall gälla fortsatt.

Årsstämman beslutade, med kvalificerad majoritet, att bemyndiga styrelsen att, under tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna, besluta om nyemission av aktier, emission av teckningsoptioner och/eller konvertibler. 

KALMAR, SVERIGE, 30 juni 2016

För mer information kontakta:
Fredrik Nygren, Styrelseordförande, [email protected]
Jesper Birgemo, VD/CEO, [email protected]
ExeoTech Invest AB (publ)
Tel 070-895 39 34

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ExeoTech Kommunike fran arsstamma.pdf

Om ExeoTech Invest
ExeoTech Invest AB (publ), ("ExeoTech") 556536-0954, affärsidé är att bereda sina aktieägare en konkurrenskraftig avkastning genom att förvärva, utveckla, och avyttra rörelsedrivande bolag. ExeoTech skall i första hand investera i hel- eller delägda rörelsedrivande bolag, både noterade och onoterade, inom tillverkning, handel och logistik och med tonvikt på livsmedel.

ExeoTech är noterat på NGM-MTF (ETIN) 

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.