beQpress
Pressmeddelanden
Vicore Pharma: Nya forskningsresultat med C21 på diabetes 

Nya forskningsresultat med C21 på diabetes

- Dr Chow och medarbetare, Melbourne: C21 har anti-aterosklerotisk effekt i djurmodell med diabetes
- Dr Liu och medarbetare, Beijing: C21 skyddar bukspottkörtelm mot skador förorsakade av högt fettintag.

Dr Bryna Chow och medarbetare, från den internationellt välkända forskargruppen vid BakerIDI Heart and Diabetes Institute i Melbourne, har studerat effekterna av C21 på mekanismer i åderförkalkningsprocessen i en djurmodell med diabetes. Resultaten publicerades nyligen on-line i tidskriften 'Diabetologia'. I studien mättes biomarkörer på inflammation och oxidativ stress (fria radikaler) i kärlväggen. Dessutom mättes utbredningen av aterosklerotiska skador (plaque) i aorta. Länk till abstract

- Dr Chow, Melbourne; "C21 minskade signifikant utbredningen av aterosklerotiska skador i aorta-kärlväggen. Vi har analyserat en rad biomarkörer och visat att C21 både kan minska inflammationen i kärlen och den skadliga ökningen av oxidativ stress, som ses vid diabetes. Dessa mekanismer bidrar troligen till den anti-aterosklerotiska effekten av C21."

- Prof Terri Allen, projektledare vid forskningsinstitutet, Melbourne; "Genom att även studera effekten av en antagonist till AT2-receptorn, i tillägg till AT2-receptorstimuleraren C21, noterade vi att samtliga C21's skyddande effekter kunde blockeras. Dessa försök visar att den skyddande C21 effekten medieras via stimulering av AT2-receptorn. C21 kan potentiellt få användning som ett nytt anti-aterosklerotiskt läkemedel hos diabetespatienter."

Dr Min Liu, Beijing: Högt fettintag kan leda till minskad insulinkänslighet och försämrad glukostolerans på grund av skador på de insulinproducerande Langerhanska öarna i bukspottkörteln. I en kinesisk djurstudie, presenterad vid American Diabetes Associations möte i New Orleans under juni, visar Dr Liu et al. att skadorna minskar efter 4 veckors behandling med oralt administrerat C21, som gavs en gång om dagen. Resultaten tyder på att C21 har en direkt skyddande effekt på kroppens insulinproducerande celler. Detta kan visa sig bli betydelsefullt för patienter med kraftigt svängande halter av blodsocker. Länk till PDF.

2016-06-30

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Jansson, VD
Tel: 0709-17 47 46 eller e-mail: [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vicore Pharma Abstract.pdf
Vicore Pharma Pressrelease 2016-06-30.pdf

Kort om Vicore Pharma Holding AB (publ)
Vicore Pharma utvecklar läkemedelssubstanser som verkar genom AT2-receptorn. Visionen är att etablera AT2- agonister som en ny och effektiv klass av läkemedel. Vår läkemedelskandidat C21 riktar in sig mot att förbättra behandlingseffektiviteten för i första hand den svåra sjukdomen idiopatisk lungfibros. För ytterligare information se www.vicorepharma.com

Vicore Pharmas aktier är noterade på NASDAQ Stockholm, First North, och handlas under kortnamnet VICO. Bolagets Certified Adviser är Redeye AB.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.