beQpress
Pressmeddelanden
ExeoTech: Månadsbrev för juni 

Månadsbrev för juni

Fortsatt stark tillväxt och stärkt balansräkning 

Jag vill börja med att be om ursäkt för att månadsbrevet dröjt. Orsaken är enkel. Vi har och har haft extremt mycket att göra, både vad avser formalia, delårsrapport, årsredovisning, mm och i affärsverksamheten där vi dels jobbat med att integrera våra senaste förvärv, MBN Trading och Österhagenprodukter i vår organisation, dels arbetar med att utvärdera vi ett antal potentiella förvärv, både i Sverige och i Vietnam.

Jag har tidigare lovat att vi skulle börja presentera månadsvisa omsättningssiffror i samband med månadsbreven, vilket vi nu gör. Omsättningen i maj, för de bolag vi konsoliderar, d v s inte La Petite Epicerie Saigon (40 %) och Facile & Co (26 %), uppgick till cirka 1,1 MSEK. Detta kan jämföras med att vi för första kvartalet endast redovisade en omsättning om cirka 1 MSEK.

Vår verksamhet kännetecknas således av stark tillväxt och har en säkerställd finansiering. Vi har ytterligare stärkt vår likviditet och balansräkning under juni, dels genom en riktad emission om cirka 6,6 MSEK och att vi gjort ett andra avrop under vårt finansieringsavtal med GEM om cirka 2,5 MSEK. Med detta har vi kvar ett utrymme om cirka 39 MSEK över nästan 3 år. Vidare finns inget som idag skulle föranleda någon förändring av våra finansiella mål för innevarande år. Det råder således enligt vår uppfattning ingen "väsentlig osäkerhet" kring bolagets finansiella ställning.

Utvecklingen för våra finanser

Likvida medel uppgick vid maj månads utgång till cirka 1,4 MSEK. Skuldsättningen fortsätter att minska och utestående förfallna leverantörsskulder uppgick vid utgången av maj till cirka 2,2 MSEK, och regleras i enlighet med ingångna avbetalningsplaner. Utöver dessa leverantörsskulder finns även ett mindre restbelopp avseende KVB 5 om cirka 0,4 MSEK och en skuld om cirka 0,2 MSEK avseende tidigare icke utbetalda styrelsearvoden.

Totala antalet aktier i ExeoTech uppgår per idag till 419 669 950. Tillkommer gör dels 39,3 miljoner aktier under registrering avseende den riktade emission om 6,6 MSEK som aviserades den 2 juni, dels tillkommer upp 15 miljoner aktier som vi den 20 juni 2016 avropat att GEM skall teckna för cirka 2,5 MSEK.

Utvecklingen för våra verksamheter i maj

ExeoTech gruppen - Omsättning under maj månad

(KSEK)   2016 2015 Förändring
ExeoTech Food Ventures AB   287 - n.a.
varav LPE Saigon AB 15 - n.a.
  LPES Trading Pte Ltd 106 - n.a.
  MBN Trading AB 79 - n.a.
  Österhagensprodukter AB 88 - n.a.
ExeoTech Ventures AB   613 124 n.a.
varav Sameffekt AB 339 124 174%
Oak Event AB   188 - n.a.
         
Totalt:   1089 124 n.a.


ExeoTech Food Ventures

La Petite Epicerie de Saigon Ltd ("LPES") (40 %) (www.lpesaigon.com), fortsätter utvecklas starkt. I maj ökade försäljningen med 155 % mot föregående år. Just nu lanseras en lokal sylt i Vietnam under nytt eget varumärke i fyra smaker. Därefter, i juli, lanseras torkad frukt på bred skala i Vietnam och juice, men då bara till hotell och restauranger. Detta gör att försäljningstillväxten från och med juli kommer att accelerera ytterligare.

The LPES Trading Company Pte Ltd ("LPES Trading") (60 %) (www.lpes-trading.com), omsatte 106 KSEK i maj vilket utgörs av leveranser av både ekologiska te från Vietnam, som säljs under La Petite Epicerie Saigon's varumärke, samt frystorkad ekologisk exotisk frukt från Vietnam, som även det säljs under La Petite Epicerie Saigon's varumärke. Arbetet med att expandera bolagets produktportfölj fortgår även om huvudfokus i närtid är att etablera de egna produkterna, d v s de ekologiska tesorterna från Vietnam och den torkade ekologiska exotiska frukten från Vietnam.

LPE Saigon AB (60 %) (www.lpes.se), hade vid utgången av maj etablerat LPES sylt i 21 butiker i Sverige och de första butiksdemonstrationerna har nu genomförts. Omsättningen blev dock bara 15 KSEK, klart lägre än föregående månad, ett resultat av en försenad skeppning som medförde att leveranser inte kunnat genomföras förrän vid månadsskiftet juni. En fortsatt stigande aktivitet på svenska nätbutiken noteras. Inom kort kommer även ekologiskt te och frystorkad frukt under varumärket La Petite Epicirie Saigon att lanseras. Förberedelser för lansering på ytterligare marknader i Europa pågår och då i första hand Danmark, Finland, Norge och Storbritannien.

MBN Trading AB (100 %) (www.mbntrading.se) som ingår i koncernen sedan början av maj uppnådde en försäljning om 79 KSEK i maj. Omsättningen har begränsats av att tid och resurser lagts på integration med vår verksamhet. Ett antal butiks demonstrationer har genomförts med gott resultat annars utgörs försäljningen av små påfyllningsorder. I slutet av maj har ett par butiker introducerats till MBN produkters i Stockholm, intresse finns, men inga beslut ännu.

I maj har fokus varit på att integrera Österhagenprodukter AB (100 %) (www.osterhagenglass.se) i vår organisation under dess nya ledning. Försäljningen i maj om cirka 88 KSEK är något lägre än motsvarande period föregående år och ett resultat av pågående integrationsprocess. Ny webbplats, grafisk profil och butikskoncept är inom kort på plats och blir då startpunkt för en ny offensiv marknadssatsning. I maj har samarbetsavtal med ett Stockholmsbaserat cateringbolag om glassleveranser ingåtts som på sikt kan få stor betydelse. Försäljningsnätverket har även utökats med ett försäljningsställe i Karlsborg. Vidare har bolaget valt att avbryta samarbetet med Gula Paviljongen i Hjo, som tidigare varit synonymt med Österhagenglass, för att istället etablera ett eget glassförsäljningsställe i centrala Hjo under sommarmånaderna.

ExeoTech Ventures

Sameffekt AB (100 %) (www.sameffekt.se) fortsätter att utvecklas starkt. I maj ökade försäljningen med cirka 174 % jämfört med föregående år och tangerar tidigare försäljningsrekord för en månad. Närmare 70 % av försäljningen är nyförsäljning och det finns idag inga tecken på en avmattning i varken orderingång eller tillströmning av nya kunder.

Oak Event

Verksamheten i Kalmar utvecklas planenligt. De öppna luncherna går bra och nya gäster ansluter hela tiden. Under sensommaren görs en kampanj inför hösten för att öka antalet gäster på de externa luncherna. Avtal är nu klart med en befintlig skola om att utöka antalet luncher från hösten, vilket innebär en intäktsökning med cirka 10 -15 % per månad för verksamheten i Kalmar. Vidare har ett samarbete med ett servicebolag inletts kring leverans av luncher. Arbete pågår för lansering av konceptet Måltid på fler orter i Småland, i första hand Växjö, under hösten. Uppstarten av verksamheten i Gävleborgs län, där avtal ingåtts avseende catering baserat på konceptet Måltid till en operatör av asylboende, är fortsatt försenat.

Kalmar, Sverige, 30 juni 2016

Jesper Birgemo

VD ExeoTech Invest AB (publ)

[email protected]

Tel 070-895 39 34

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ExeoTech Pressrelease 2016-06-30.pdf

Om ExeoTech Invest

ExeoTech Invest AB (publ), ("ExeoTech") 556536-0954, affärsidé är att bereda sina aktieägare en konkurrenskraftig avkastning genom att förvärva, utveckla, och avyttra rörelsedrivande bolag. ExeoTech skall i första hand investera i hel- eller delägda rörelsedrivande bolag, både noterade och onoterade, inom tillverkning, handel och logistik och med tonvikt på livsmedel.

ExeoTech är noterat på NGM-MTF (ETIN)

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.