beQpress
Pressmeddelanden
Vivoline: Kommuniké från årsstämma i Vivoline Medical 

Kommuniké från årsstämma i Vivoline Medical

Idag, den 28 juni 2016, hölls årsstämma i Vivoline Medical AB (publ). Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades.

Beslut om fastställande av räkenskaper samt resultatdisposition och ansvarsfrihet
Resultat- och balansräkning fastställdes. Det beslutades även att disponera över bolagets resultat enligt styrelsens förslag i årsredovisningen innebärande att någon vinstutdelning inte lämnas för räkenskapsåret 2015 samt att tillgängliga medel balanseras i ny räkning. Det beslutades vidare att bevilja styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret.

Arvoden till styrelse och revisor
Det beslutades att inget styrelsearvode ska utgå samt att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Val av styrelse och revisor
Det beslutades att styrelsen för tiden intill slutet av nästa årsstämma ska bestå av tre ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter. Det beslutades vidare att ett registrerat revisionsbolag ska granska bolagets årsredovisning samt styrelsens och verkställande direktörens förvaltning under tiden intill slutet av den årsstämma som hålls under det fjärde räkenskapsåret efter revisorsvalet

Till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma nyvaldes Magnus Nilsson, Christoffer Rosenblad och Christer de Flon. Till ordförande valdes Magnus Nilsson.

Till revisor valdes KPMG AB. KPMG AB har meddelat att man kommer att utse den auktoriserade revisorn Jan Malm till huvudansvarig revisor.

2016-06-28

För frågor och ytterligare information, vänligen kontakta:
Patrick Greatrex
VD, Vivoline® Medical AB
+46 (0) 720 173 163
[email protected]
www.vivoline.se

Sedermera Fondkommission är bolagets Certified Adviser.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vivoline Kommunike fran arsstamma.pdf

Om Vivoline® Medical AB
Vivoline® Medical AB utvecklar och säljer bland annat evalueringssystemet Vivoline® LS1/LS2, med tillhörande engångsset, som används för att återställa donerade lungors syresättningsförmåga. Systemet är avsett att ta hand om lungor efter avlägsnande från donatorn. Genom konstgjord cirkulation och ventilation kontrolleras lungfunktionen och om den uppfyller kraven för transplantation förbereds lungorna för transplantation till en mottagare. Metoden ökar tillgången på organ lämpliga för transplantation. Vivoline arbetar med att utveckla verksamheten till att även omfatta behandling av andra organ såsom bland annat hjärta. Visionen är att skapa ett världsledande företag inom organtransplantation vars produkter gör majoriteten av donerade organ användbara för transplantation så att ingen behöver avlida på grund av organbrist. Vivoline Medical, organisationsnummer 556761-1701, är sedan mars 2015 listat på Nasdaq First North Stockholm.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.