beQpress
Pressmeddelanden
Vivoline: Kallelse till årsstämma i Vivoline Medical 

Kallelse till årsstämma i Vivoline Medical

Aktieägarna i Vivoline Medical AB (publ), org. nr 556761-1701, kallas till årsstämma i bolagets lokaler på Propellervägen 16 i Lund tisdagen den 28 juni 2016 kl. 10:00.

Rätt att delta och anmälan
Rätt att delta i bolagsstämman har den aktieägare som är införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken för bolaget tisdagen den 21 juni 2016, samt har anmält sig och uppgift om antal biträden till bolaget senast tisdagen den 21 juni 2016 skriftligen till Vivoline Medical AB, Propellervägen 16, 224 78 Lund. Anmälan kan också göras per telefon 070-792 05 29 eller per e-post [email protected]. I anmälan ska uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer dagtid samt bör i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, lämnas. Aktieägare eller ombud får ha med sig ett eller två biträden vid bolagsstämman och som enligt bolagordningen har angetts i samband med anmälan. Anmälan bör i förekommande fall åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

Förvaltarregistrerade aktier
För att ha rätt att delta i stämman måste aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade tillfälligt omregistrera aktierna i eget namn. Aktieägare som önskar sådan omregistrering, s.k. rösträttsregistrering, måste i god tid före den 21 juni 2016, då omregistreringen måste vara verkställd, begära det hos sin förvaltare.

Ombud
Aktieägare som ska företrädas av ombud måste utfärda skriftlig, undertecknad och daterad fullmakt. Om fullmakten utfärdats av juridisk person måste bestyrkt kopia av gällande registreringsbevis för den juridiska personen (eller motsvarande handling för utländsk juridisk person) bifogas fullmakten. Fullmaktens giltighetstid får vara högst fem år om det särskilt anges. Anges ingen giltighetstid gäller fullmakten högst ett år. Bolaget tillhandahåller fullmaktsformulär på huvudkontoret i Lund (Propellervägen 16, Lund) och fullmaktsformulär skickas till de aktieägare som så begär och uppger sin adress, samt finns också tillgängligt på bolagets hemsida (www.vivoline.se).

Förslag till dagordning

0. Stämmans öppnande.
1. Val av ordförande vid stämman.
2. Upprättande och godkännande av röstlängd.
3. Godkännande av dagordningen.
4. Val av en eller två justeringsmän.
5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
6. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse.
7. Verkställande direktörens anförande.
8. Beslut:
(a) om fastställande av resultaträkning och balansräkning;
(b) om dispositioner beträffande bolagets förlust enligt den fastställda balansräkningen;
(c) om ansvarsfrihet åt styrelsens ledamöter och verkställande direktör.
9. Bestämmande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter och antalet revisorer och revisorssuppleanter.
10. Fastställande av arvoden åt styrelsen och revisor.
11. Val av styrelse och eventuella styrelsesuppleanter samt revisorer eller revisionsbolag och eventuella revisorssuppleanter.
12. Stämmans avslutande.

Beslutsförslag

Punkt 8(b): Beslut om dispositioner beträffande bolagets förlust enligt den fastställda balansräkningen

Styrelsen föreslår att någon vinstutdelning inte lämnas och att disponibla medel balanseras i ny räkning.

Punkt 9-11: Bestämmande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter och antalet revisorer och revisorssuppleanter, fastställande av arvoden åt styrelsen och revisor, samt val av styrelse och eventuella styrelsesuppleanter samt revisorer eller revisionsbolag och eventuella revisorssuppleanter

Aktieägare som tillsammans representerar ca 28 procent av aktierna och rösterna i bolaget föreslår att fyra ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter utses, för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Vidare föreslås att styrelsearvode ska utgå med 60 000 kronor till styrelseledamot som inte är anställd eller huvudägare i bolaget (baserat på förslaget till styrelse föreslås styrelsearvode således endast utgå till Marco Baroni). Slutligen föreslås omval av Christian W. Jansson, Marco Baroni, Nils Gyllenkrok och Stig Steen som ordinarie styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. För samma period föreslås att Christian W. Jansson omväljs som styrelseordförande.

Styrelsen föreslår att en revisor utan suppleant utses samt att auktoriserade revisorn Tomas Ahlgren omväljs som revisor för tiden intill slutet av den årsstämma som hålls under det fjärde räkenskapsåret efter revisorsvalet. Styrelsen föreslår vidare att arvode till revisorn ska utgå enligt sedvanliga normer och godkänd räkning.

Upplysningar på årsstämman
Aktieägarna erinras om sin rätt att vid stämman begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.

Stämmohandlingar och övrig information
Redovisningshandlingar och revisionsberättelse hålls tillgängliga på Propellervägen 16, 224 78 Lund och på bolagets hemsida www.vivoline.se och kopia av handlingarna sänds till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Kopior kommer även att finnas tillgängliga på årsstämman.

Uppgift om antal aktier och röster i bolaget
Det totala antalet aktier och röster i bolaget uppgår till 11 402 818. Bolaget innehar inga egna aktier. 

Lund i maj 2016

Vivoline Medical AB (publ)
Styrelsen

2016-05-26

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Patrick Greatrex
VD, Vivoline® Medical AB
+46 (0) 720 173 163
[email protected]

www.vivoline.se

Sedermera Fondkommission är bolagets Certified Adviser.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vivoline Medical Kallelse till arsstamma.pdf

Vivoline® Medical AB utvecklar och säljer bland annat evalueringssystemet Vivoline® LS1/LS2, med tillhörande engångsset, som används för att återställa donerade lungors syresättningsförmåga. Systemet är avsett att ta hand om lungor efter avlägsnande från donatorn. Genom konstgjord cirkulation och ventilation kontrolleras lungfunktionen och om den uppfyller kraven för transplantation förbereds lungorna för transplantation till en mottagare. Metoden ökar tillgången på organ lämpliga för transplantation.  Vivoline arbetar med att utveckla verksamheten till att även omfatta behandling av andra organ såsom bland annat hjärta. Visionen är att skapa ett världsledande företag inom organtransplantation vars produkter gör majoriteten av donerade organ användbara för transplantation så att ingen behöver avlida på grund av organbrist. Vivoline Medical, organisationsnummer 556761-1701, är sedan mars 2015 listat på Nasdaq First North Stockholm.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.