beQpress
Pressmeddelanden
Sensec: Månadsbrev till aktieägare och intressenter Juli 2018 

Månadsbrev till aktieägare och intressenter Juli 2018

Juli månad och semestertider för många av oss men på Sensec har vi högtryck under de hektiska sommarmånaderna med ansvar för att säkerhetskontrollerna på landets flygplatser fungerar. Med en kraftig ökning av antalet resenärer och semesterfirare som passerar våra flygplatser innebär det att även juli månad är en bra månad för Sensec med god avkastning på service- och eftermarknad.

Vi har förstärkt vår organisation under sommaren och med start den 6 augusti välkomnar vi vår nya CFO, Pernilla Jennesäter. Pernilla är utbildad civilekonom från Stockholms universitet med tidigare erfarenheter som redovisningschef inom den privata sektorn. Pernilla kommer att ingå i Bolagets ledningsgrupp och spela en viktig roll för vår förvaltning och fortsatta expansion.

Vi har även anställt en ny säljare för att klara av den kraftigt ökade efterfrågan av skyddsglas och säkerhetsdörrar i Mil Sec Sverige AB.

Förvärv och samarbetsavtal

Sensec förstärker sin satsning inom affärssegmentet utbildning genom att vinna utbildningsuppdrag inom vårt kärnområde - känsliga miljöer. Avtalet innebär att vi ökar antalet befintliga utbildningar inom operatörs- och teknikområdet och tillsammans med våra samarbetspartners har vi även påbörjat en bearbetning av bevakningsmarknaden och vunnit flera utbildningsupphandlingar, bl.a. till väktare och skyddspersonal.

Glädjande har vi under sommaren fått de två första beställningarna av vår handbagageröntgen HI- SCAN 7555aTIX enligt den upphandling vi vann tidigare i år. Det är den nya generationens röntgen som kan hantera vätskor och PC i handbagage och vi ser med tillförsikt och är redo att få leverera denna maskin till samtliga flygplatser i Sverige. En mycket kompetent utrustning som ger bättre flöden i säkerhetskontrollerna och genererar betydande kostnadsbesparingar för våra kunder.

Vi har även intensifierat sökandet efter förvärv av verksamheter för att ytterligare komplettera vår portfölj med produkter och tjänster som kan bidra med att vi kan växla upp tempot och samtidigt kunna erbjuda våra nyckelkunder en helhetslösning med Sensec som totalleverantör.

Med en stark organisation står vi nu redo för flera stora viktiga planerade upphandlingar i höst med betydande omsättning för vårt bolag.

Nu önskar jag Er alla en fortsatt härlig sommar i värmen så hörs vi snart igen,

Med vänliga hälsningar
Michael Pettersson, VD Sensec Holding AB (publ)

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Sensec Pressrelease 2018-08-08.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.